احتمال فروپاشی سیستم تجارت جهانی
پس از جنگ جهانی دوم گات و بعداً تحت عنوان سازمان تجارت جهانی، از طریق برقراری نظمی قانون مدار در روابط تجارت جهانی کمک شایانی به گسترش تجارت در سطح جهان نموده است. در طول این مدت رشد تجارت جهانی بیش از رشد تولید جهانی شده است
تاریخ بروزآوری:1403/07/28 ادامه مطلب
مشکل واقعی با تجارت آزاد چیست؟
مشکل بتوان گفت که تجارت آزاد تنها منبع، و يا حتى عمده ترین عامل نابرابری و عدم امنیت اقتصادی در مقیاس جهانی است. اما پرسش اینست که چرا مشکلات ریشه دار و دائمی مالى بين المللي، واكنشهای عموم را کمتر بر میانگیزد در حالی که این مناسبات با تسلط بر اقتصاد جهانی عدم تعادلهای اساسی میآفرینند و ریسکهای بزرگی مثل آنچه را که سبب بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ شد، ایجاد میکنند.
تاریخ بروزآوری:1403/07/10 ادامه مطلب
سیاستهای ترامپ جایگاه دلار را تضعیف خواهد کرد
هدف جنگ تجاری ناپخته و نامنسجم دستگاه اداری ترامپ متوقف کردن رشد اقتصادی چین از طریق فروکاستن صادرات چین و کاهش دسترس او به تکنولوژی غرب است. گرچه در کوتاه مدت سدهای تعرفه ای و غیر تعرفه ای ایالات متحده اختلالی در رشد چین پدید می آورد اما قطعاً در بلند مدت در روند صعودی رشد او تغییری بوجود نخواهد آمد
تاریخ بروزآوری:1403/06/31 ادامه مطلب
رانتخواران همین جا هستند
در دو سـه دهـه اخـیر، کـورپـریـشنهـای بـزرگ بـجای ایـنکه از طـریـق نـوآوری مـنافـع خـود را افـزایـش دهـند از اقـتصاد مـوجـود، درحـال بـیرون کـشیدن مـنافـع خـود هسـتند. مـعکوس کـردن ایـن رونـد بـرای رشـد آیـنده و انـسجام اجـتماعـی حـیاتـی است، ولی کار سادهای هم نیست.
تاریخ بروزآوری:1403/06/13 ادامه مطلب
رقابت را باید به اقتصاد دیجیتال بازگرداند
هشـدارهـای انـدیـشمندان و تـکاپـوی سـیاسـتمداران بـرای ایـجاد یـا تـقویـت نـهادهـای نـظارتـیِ کـارآتـر، بـرای شکسـت انـحصار و بـازگـردانـدن بـازارهـای رقـابـتی مـوضـوع مـقالـهایسـت از خـانـم دالـیا مـاریـن کـه در هـفدهـم مـی ۲۰۱۷ در نشـریـه پـروجـکت سـیندیـکت انـتشار یـافـته اسـت. بـرگـردان آنـرا در زیـر میتوانید در ادامه بخوانید.
تاریخ بروزآوری:1403/05/25 ادامه مطلب
نگاهی گذرا به وضعیت مسکن در 9 دوره ریاست جمهوری (35 سال) گذشته
چهارشنبه 16 خرداد 1403 گزارشی توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شد که دولت روحانی و هاشمی را رکورد دار جهش قیمت مسکن نشان میداد (جدول1)، این گزارش با بررسی تنها یک شاخص شائبه بازی آماری را به ذهن متبادر میکند.
تاریخ بروزآوری:1403/03/22 ادامه مطلب
مکاتب اقتصادی - بخش چهارم - لیبرالیسم - بستر تبیین بنیادهای لیبرالیسم
الیزابت در سال ۱۵۵۸ و در ۲۵ سالگی بر تخت نشست. پیش از آن وی از سال ۱۵۵۳ در زندان خواهرش شهبانو ماری بود. الیزابت هوادار پروتستانها بود و این آیین را در کشور رسمی کرد. لردهای انگلستان نیز که پیرو این آیین بودند از وی پشتیبانی کردند. اینچنین دشمنی پاپ و اسپانیای کاتولیک بر الیزابت و انگلستان برانگیخته شد.
دوران الیزابت یکم دوران آرامش نسبی پیش از طوفانهای یکصد سال آینده انگلیس بود، سدهای پرتلاطم که بستر ظهور اندیشه لیبرالیسم قدیم را فراهم کرد.
تاریخ بروزآوری:1402/06/08 ادامه مطلب
مکاتب اقتصادی - بخش سوم: فیزیوکراسی
اندیشهورزان آزادی و ایمان قدرت فائقه خرد را به صورت نیکی سیرت و غریزه انسانی میستایند و فیلسوفان پیرو حق طبیعی میخواهند زندگی جوامع را از راه اصولی کلی توضیح دهند که تنها از طبیعت آدمی ناشی شده و در همه زمانها و همۀ مکانها دارای ارزش است.
تاریخ بروزآوری:1402/04/08 ادامه مطلب
مکاتب اقتصادی - بخش دوم: از مرکانتیلیستهای دوران نوزایی
اروپاییها هرگز خودشان به سراغ منابع و مخازن این کالاهای مشرق زمین نرفته بودند. شرق سوئز دنیایی غریب برای اروپاییان بود و پس از 1453 و فتح قسطنطنیه توسط سپاهیان دولت عثمانی به فرماندهی سلطان محمد فاتح این محدودیتها برای دسترسی به کالاهای شرقی افزایش یافت.
تاریخ بروزآوری:1402/03/08 ادامه مطلب
مکاتب اقتصادی - بخش نخست: از یونان باستان تا اواخر قرون وسطی
افلاطون و ارسطو در این دوران نیز آرمان شهرهای مبتنی بر نخبهگرایی (آریستوکراسی) را مطرح میکنند
تاریخ بروزآوری:1402/03/02 ادامه مطلب