اماکن تاریخی

قلعه بهستان ماهنشان

اثر ملی قلعه بهستان با شماره ثبت ١٤٠٨ در ۱۰ کیلومتری شرق ماهشان و درساحل جنوبی رودخانه قزل اوزن قرارگرفته است.
تاریخ بروزآوری:1401/02/04 ادامه مطلب

تپه یحیی شهری در ایران (قسمت اول)

تپه‌ یحیی‌ اگرچه بـزرگترین تـپه باستانی در جنوب شرقی‌ ایران‌ اسـت‌ تـا‌ تابستان‌ 1967‌(1346 خورشیدی) ناشناخته بود و در این سال در خلال بررسی‌های باستان‌شناسی از طرف موزه پی‌بادی دانـشگاه هـاروارد کشف گردید.
تاریخ بروزآوری:1400/06/26 ادامه مطلب

غار کلدر دیرینه‌ترین سکونتگاه انسان هوشمند در غرب آسیا (بخش نخست)

برخی تصور می‌کنند در نهشته‌های این محوطه، اشیائی با ارزش اقتصادی‌ وجود دارد؛ درحالی‌که حقیقت آن است در نهشته‌های چنین محوطه‌هایی تنها تیغه‌های سنگی، تکه‌هایی از استخوان حیوانات و… وجود دارد؛ نه اشیایی که معمولا قاچاق می‌شود.
تاریخ بروزآوری:1400/05/28 ادامه مطلب

مسجد ۹۰۰ ساله شیرازی‌ها در زنگبارِ آفریقا

مسجد «کیزیمکازی» زنگبار پس از مسجد جامع جزیره کیلوا در تانزانیا، قدیمی‌ترین مسجد ساخته‌شده توسط شیرازی‌ها در آفریقا است که هنوز مورد استفاده نمازگزاران قرار می‌گیرد و هرساله گردشگران بسیاری از آن دیدن می‌کنند.
تاریخ بروزآوری:1400/05/19 ادامه مطلب

داستان تاریخی تهران چیست؟

ساعت بزرگ کاخ گلستان که به تازگی صدای ناقوسش در قلب پایتخت شنیده می‌شود، شاید برای اغلب مردم با ساعت‌های دیگر فرقی نداشته باشد، اما داستان پشت این ساعت از آن اثری خاص ساخته است.
تاریخ بروزآوری:1400/01/28 ادامه مطلب

« هلیلان» تمدنی فراموش شده در غرب ایران

فلات ایران به دلیل شرایط و موقعیت مطلوب جغرافیایی و قرار گرفتن در منطقه معتدل شمالی از دیرباز سکونت‌گاه انسان‌ و مهد تمدن و فرهنگ بشریت بوده است.
تاریخ بروزآوری:1398/08/14 ادامه مطلب

ردپای فرهاد کوه کن اینجاست؟

چند صد سنگ مستطیلی شکل در عرض یک متر در دو متر و به ارتفاع یک متر هم قدمت با دوره ساسانیان به شکل کاملا مشابه و یک اندازه برش داده شده و به شکل اسرارآمیزی در منطقه‌ای مرتفع رها شده‌اند.
تاریخ بروزآوری:1398/05/06 ادامه مطلب

«سعدالسلطنه» قزوین قابلیت ثبت جهانی دارد.

اگر دولت برای تکمیل سعدالسلطنه حمایت‌های لازم را داشته باشد در صورت تکمیل این مجموعه می‌توانیم آن را به‌عنوان بازارچه جهانی ثبت کرده و فستیوال‌های جهانی مانند جشنواره جاده ابریشم که در بخارا برگزار می‌شود را در آن برگزار کنیم.
تاریخ بروزآوری:1398/03/23 ادامه مطلب

چغازنبیل، معمای حل نشده یا جادوی معماری؟

پیدا شدن زیگورات چغازنبیل را مدیون کارکنان شرکت نفت هستیم، در سال ۱۹۳۵ زمانی که کارکنان شرکت نفت ایران و انگلیس مشغول نقشه‌برداری برای حفاری اکتشافی بودند با تپه‎ی خاکی عظیمی روبرو می‌شوند.
تاریخ بروزآوری:1398/02/19 ادامه مطلب

محوطه باستانی شیوشگان کرمان

«نخستین سکونتگاه انسان» را با تله‌کابین ببینید!
تاریخ بروزآوری:1398/02/19 ادامه مطلب

1 2 3 4 5 6 7