چین جلوی هجوم شرکت‌های ربات انسان‌نما به بورس را گرفت

۸ بازدید  |  1405/06/30  |  ایسنا

نهادهای نظارتی چین روند هجوم شرکت‌های ربات انسان‌نما برای عرضه اولیه سهام را کند کردند و در این فاصله، بررسی می‌کنند که آیا افزایش ارزش و درآمد مرتبط با پروژه‌های تحت حمایت دولت، منعکس‌کننده تقاضای تجاری است یا خیر.

مشاهده آلبوم تصاویر
چین جلوی هجوم شرکت‌های ربات انسان‌نما به بورس را گرفت
چین جلوی هجوم شرکت‌های ربات انسان‌نما به بورس را گرفت

به گزارش انجمن خرد آورده شده از ایسنا، منابع آگاه به رویترز گفتند: کند کردن روند عرضه اولیه سهام، عمدتا ناشی از شروع بی‌ثبات معاملات سهام شرکت سازنده ربات‌های انسان‌نما و چهارپای «یونی‌تری رباتیکس» بوده است. این سهام در اولین روز عرضه در شانگهای در ماه اوت، بیش از پنج برابر افزایش یافت و از اوج خود ۵۵ درصد کاهش یافته است.

منابعی که به دلیل حساسیت موضوع، نخواستند نامشان فاش شود، اظهار کردند: نهادهای نظارتی از «راهنمایی پنجره‌ای» غیررسمی برای جلوگیری از عرضه اولیه سهام برخی از تولیدکنندگان ربات‌های انسان‌نما در بورس استفاده کرده‌اند.

یکی از آنها گفت: عرضه اولیه سهام تولیدکنندگان ربات‌های انسان‌نما فعلا عملا متوقف شده است، در حالی که دیگری گفت که هیچ ممنوعیت رسمی وجود ندارد و این اقدام را به عنوان یک کندی خاص بخش توصیف کرد.

این اقدام نظارتی، منعکس‌کننده تلاش پکن برای فرونشاندن شور و شوق سرمایه‌گذاران در مورد یکی از داغ‌ترین موضوعات سرمایه‌گذاری چین، بدون تضعیف فناوری‌ است که دولت آن را در اولویت ملی قرار داده است، برجسته می‌کند.

روزنامه اینفورمیشن ابتدا با استناد به منابع آگاه گزارش داد که کمیسیون تنظیم مقررات اوراق بهادار چین (CSRC) اخیرا به برخی از بانک‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سرمایه‌گذاری دستورالعمل‌های غیررسمی داده که در حال افزایش موانع برای اعطای مجوز عرضه اولیه سهام انسان‌نما است.

پکن «هوش تجسم‌یافته» - سیستم‌های هوش مصنوعی که قادر به درک و عمل در دنیای فیزیکی هستند - را به عنوان یک صنعت نوظهور استراتژیک ارتقا داده است و به افزایش سرمایه‌گذاری از سوی سرمایه خصوصی و دولت‌های محلی کمک می‌کند.

لئو وانگ، یک سرمایه‌گذار خطرپذیر در شرکت «کیانچوانگ کپیتال»  گفت:  هیاهوی پیرامون هوش مصنوعی تجسم‌یافته از آنچه در موج سرمایه‌گذاری اینترنت و انرژی‌های نو چین دیده می‌شد، فراتر رفته است، به طوری که سازندگان ربات‌های صنعتی به سمت ربات‌های انسان‌نما روی آورده‌اند و استارت‌اپ‌ها ارزش‌گذاری‌های به سرعت در حال افزایشی را به خود اختصاص داده‌اند.

او گفت که برخی از بنیانگذاران در عرض چند هفته ده‌ها سرمایه‌گذار بالقوه را جذب کردند و از بررسی‌های معمول خودداری کردند. برخی از پروژه‌های بازار خصوصی پیش از این با کاهش ارزش‌گذاری ۳۰ تا ۵۰ درصدی مواجه شده‌اند.

حداقل شش شرکت رباتیک انسان‌نمای چینی در حال آماده شدن برای عرضه عمومی سهام خود هستند.

بر اساس گزارش رویترز، احتیاط تنظیم‌کنندگان مقررات چین در حالی صورت می‌گیرد که جمع‌آوری سرمایه توسط شرکت‌های سرزمین اصلی چین در حال افزایش است. طبق داده‌های شرکت مالی LSEG، آنها در سال ۲۰۲۶ تاکنون، ۱۴۸.۹ میلیارد دلار آمریکا از طریق فروش سهام و عرضه سهام قابل تبدیل، جمع‌آوری کرده‌اند که ۵۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. شرکت‌های فناوری ۴۱ درصد از کل این رقم را جذب کردند.

منبع: https://www.isna.ir/news/1405063020211
اقتصادی عرضه اولیه سهام ربات انسان نما حذف فیلتر
بازگشت به لیست

مطالب مشابه پیشنهادی