چاوردی، افزود: این منطقه با توجه به تحولات روبه رشد عمرانی، اما در کنار آن مطالعات باستان شناسی و آثار میراث فرهنگی، باید حفظ شود و به عنوان یک پیشینه تمدنی برای مردم این منطقه به یادگار گذاشته شود.
وی شرایط زندگی در محوطه باستانی را مناسب ارزیابی و اظهار کرد: لایه های باستان شناسی نشان خواهد داد که منطقه از نظر زیستن، شرایط خوبی برای سکونت داشته یا خیر، که با توجه به انجام مطالعات، شواهد نشان دهنده این است که آب و خاک مناسب منطقه، پویایی سکونتی و فرهنگی را برای مردمان روزگار کهن ایجاد کرده که سکونت را بر ترک منطقه ترجیح داده اند.
باستان شناس وعضو هیئت علمی دانشگاه، با اشاره به اینکه منطقه پارسیان منشأ فرهنگی مهمی برای باستان شناسان خواهد بود، گفت: در ادامه مطالعات به نوع تغذیه، روابط تجاری و توع کشت گیاهان مردمان کهن پی خواهیم برد.
چاوردی، محوطه باستانی تل پرگو را منطقه ای بکر جهت شناسایی آثار مردمان گذشته دانست و افزود: این منطقه از بین ۵۳ محوطه باستان شناسی شهرستان برای گاه نگاری و لایه نگاری انتخاب شده و در آینده نیز با کاوش گسترده، بتوانیم گاوبندی باستان را بیشتر بشناسانیم.
وی با تأکید بر وجود تکنولوژی و صنعت جدید در شهرستان پارسیان، و تأثیر آن در روند مطالعات باستان شناسی، عنوان کرد: اگر برای زنده نگه داشتن فرهنگ گذشته تلاش نشود، در مقابل تحولات جدید می بازیم و امیدواریم که با حفاظت از آثار گذشتگان و توسعه آن، فرهنگ کهن مردمان این شهر را زنده نگه داریم.
دکتر چاوردی، از نیاز این شهر برای ایجاد یک موزه باستان شناسی خبر داد و تصریح کرد: در آینده آثار گرانبها و مهمی را از محوطه های باستان شناسی به دست خواهیم آورد و نیاز است که در همین شهر نیز نگهداری و محافظت شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، همچنین با هشدار به از بین رفتن برخی اثرهای باستانی در شهرستان پارسیان، خاطرنشان کرد: این محوطه های باستانی مربوط به دوره های اشکانی با قدمتی ۲ هزار ساله است اما برخی در روی محوطه های باستانی در حال شخم زدن زمین و کشاورزی هستند، باید این موضوع مهم چاره اندیشی شود و از این آثار نگهداری و محافظت شود.