به گزارش انجمن خرد آورده شده از بیگ بنگ، منشا زبان در هالهای از رمز و راز نهفته است، و بسیاری از کارشناسان استدلال میکنند که این یک ویژگی، ویژگی منحصر به فرد گونۀ ما یعنی انسان خردمند است. اما یافتههای جدید نشان می دهد که زبان به قبلتر از انسان خردمند، یعنی فراتر از ۲۰۰،۰۰۰ سال پیش باز میگردد. در واقع، اولین شواهد از انسان راست قامت، به حدود ۱٫۹ میلیون سال پیش میرسد، و لذا زمانبندی زبان اولیه میتواند به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.
پروفسور اوورت استدلال میکند که شکل ِ اولیۀ گفتگو برای انسانهای راست قامت به منظور دستیابی به آنچه که میخواستند، ضروری بود. فرضیه او مخصوصا بر روی عبور آنها از آب و دریا، متمرکز است. پروفسور اوورت، که استاد زبان و زبانشناس دانشگاه بنتلی است در، کنفرانس علمی آستین، تگزاس، گفت: «اقیانوس هرگز مانع سفر انسانهای راست قامت نشد. آنها به جزیره کرت و جزایر مختلفی سفر کردند و برای این کار به ساخت قایق نیاز داشتند و نیاز داشتند تا برای رسیدن به این مکانها، گروههایی حداقل ۲۰ نفری را تشکیل دهند.»
“انسانهای راست قامت”، پس از به وجود آمدن در شرق آفریقا، در سراسر زمین پخش شدند. بقایای آنها که در سراسر اروپا و آسیا کشف شده، حاکی از این امر است. برخی از کارشناسان معتقدند که یک گونه اسرارآمیز مانند “هابیتها”، انسانهای فلورسی که در جزیره فلورس در اندونزی کشف شدند، از انسان راست قامت به وجود آمدهاند. لذا هنگامی که انسانهای راست قامت با قایقهای خود به سوی جزیرۀ فلورس میرفتند برای برقراری ارتباط با یکدیگر به زبان نیاز داشتند. آنها نمیتوانستند به سادگی سوار بر تخته الواری شوند و از اقیانوس عبور کنند؛ چرا که در این صورت، در برخورد با امواج غرق میشدند.
آنها برای گذر از اقیانوس به پارو نیاز داشتند. و اگر پارو میزدند پس نیاز داشتند که به هم بگویند هم اکنون پارو بزنید و یا پارو نزنید. در واقع آنها باید عباراتی را به زبان میآوردند نه فقط صداهایی مانند صدای خرخر. در حالی که این ایده توسط بعضی از دانشمندان مورد استقبال قرار گرفته، پروفسور اوورت با انتقادهایی از جانب متخصصان سرمنشا انسانی نیز مواجه شده است.
پروفسور کریس استرینگر از موزه تاریخ طبیعی در این خصوص اذعان داشته است: “من قبول ندارم که انسانهای راست قامت باید برای رسیدن به فلورس، قایق میساختند”، بلکه سونامیهای اولیه میتوانست این انسانهای اولیه را بین جزایر و جنگلهای مختلف، پراکنده کرده باشد. پروفسور اوورت افزود: در حالی که این انسانهای اولیه میتوانستند برای خود زبانی داشته باشند، قطعا این زبان پیشرفتهتر از آنچه که توسط انسانهای مدرن استفاده میشود، نیست. او این تلاشهای اولیه را به عنوان “مدل زبان تیفورد” در مقایسه با “فرم تسلا” که برای انسان خردمند به کار گرفته میشده، توصیف کرد.
منبع: independent.co.uk