«تابوت سفالی» سبب خیر شد؛
به گزارش انجمن خرد آورده شده از ایسنا، به دنبال اجرایی کردن طرح پیادهراهسازی میدان امام (ره) همدان، آثار تاریخی در میدان مرکزی شهر به دست آمد که هر چند ابتدا از سوی اداره میراث فرهنگی همدان اعلام شد به دست آمدن این آثار، دلیلی برای انجام مطالعات باستانشناسی در این شهر «مادی» نیست اما به نظر میرسد تصمیم نهائی این اداره کل در نهایت بر آغاز کاوشهای باستانشناسی در این منطقه بوده است.
علی مالمیر، مدیر اداره کل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفتوگو با ایسنا، اعلام کرد: در زمان اجرائی شدن پروژه پیادهراه سازی در میدان امام (ره) و در بخشی که در حال نماسازی بودند و همکاران میراث فرهنگی حضور مستمر دارند به یک تابوت سفالی برخورد کردیم، بنابراین بعد از هماهنگی با شورای شهر، شهرداری و مکاتبه با پژوهشگاه، مجوز انجام کاوشی محدود در این محوطه را گرفتیم چون احتمال میدهیم علاوه بر این تابوت، احیانا آثار دیگری در محوطه باشد.
او با بیان اینکه در هماهنگیهای انجام شده بین میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر همدان، بررسیها از سه روز پیش آغاز و تا حدود ده روز آینده ادامه خواهد داشت، افزود: در این شرایط به نتیجه میرسیم که آیا در منطقه به جز این تابوت سنگی، احیانا شی یا اثر دیگری در محوطه وجود دارد یا خیر؟ مانند تابوت سنگی که در مجموعه بازار «حسینخانی» به دست آمده بود و آن را به موزه منتقل کردیم.
وی اضافه کرد: در میدان امام (ره) همدان نیز وضعیت به این همین منوال است، در صورت به دست آمدن آثار دیگر در محوطه شاید تصمیم دیگری برای آینده میدان گرفته شود، در غیراین صورت اگر تا ده روز آینده اثر دیگری از این میدان به دست نیاید، تابوت سفالی به دست آمده را به موزه همدان منتقل میکنیم.
مالمیر گفت: اگر بررسیها نتیجه داد و به آثاری برخورد کردیم کار ایجاد سایت موزه یا در حالت کلی ایجاد یک موزه در این منطقه بررسی خواهد شد اما احیانا اگر نتیجه کاوشها منفی بود، کار کاوش تمام میشود و ادامه پروژه پیادهراه سازی از سر گرفته میشود بنابراین تا گرفتن تصمیم نهائی هنوز به زمان و پایان کار کاوشها نیاز داریم.
سیام مهر امسال، احمد ترابی، معاون میراثفرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان به ایسنا خبر داده بود؛ «چند روز گذشته بخشی از سرستون سنگی در میدان امام (ره) همدان پیدا شد که میراث فرهنگی آن را به موزه هگمتانه منتقل کرد تا مطالعه روی آن انجام شود.»
او با بیان اینکه نمیتوان تائید کرد که این اثر متعلق به همین میدان و از دروههای گذشته باشد، ادامه میدهد:« با توجه به قرار گرفتن آن در سطح زمین و نه در بخشهای زیرینتر، ممکن است آن را از جای دیگر آورده باشند، چون به صورت منفرد فقط بخشی از سر ستون است و کاملا مشخص است که سرجای خود نبوده است، فقط یک تکه شکسته است.»
وی همچنین در آن زمان از «کشف تابوت سنگی در طرح خاکبرداری برای آب» در کوچه جراحان همدان خبر داده بود.