آیا ایران می‌تواند ناو هواپیمابر آمریکا را غرق کند؟

آیا ایران می‌تواند ناو هواپیمابر آمریکا را غرق کند؟

موثرترین ومجرب‌ترین سلاح ایران برای مسدود کردن تنگه هرمز احتمالا مین‌های دریایی هستند. از ۱۹ کشتی نیروی دریایی آمریکا که از جنگ جهانی دوم به بعد از دست رفتند، بخش اعظم آن‌ها توسط مین‌های دریایی غرق یا ناتوان شده‌اند.

تاریخ ثبت: (1397/10/09 )  تاریخ بروزآوری: (1397/10/09 )

این مطلب (7,028)  بار مطالعه شده است.

این مطلب را با دوستان خود در واتساپ به اشتراک بگذارید.

ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز(USS Nimitz)

در پی بالا گرفتن تنش بین آمریکا و ایران، یک ناوهواپیمابر آمریکایی مجددا به خلیج فارس برگشته است. در زمان بازگشت این ناو، ایران مشغول انجام یک رزمایش در آب‌های خلیج فارس بود.


به گزارش انجمن خرد آورده شده از نشنال‌اینترست، آمریکا ایران را به آزمایش موشک در نزدیکی یکی از ناو‌های هواپیمابر خود به هنگام عبور آن از تنگه هرمز متهم کرده است. قرارگاه فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، مدعی شده این شلیک «بسیار تحریک‌آمیز» بوده است. اما آیا ایران می‌تواند یکی از ناو‌های هواپیمابر آمریکا را غرق کند؟


کایل رینز، سخنگوی سنتکام، طی بیانیه‌ای گفته شلیک تسلیحاتی در نزدیکی کشتی‌های در حال عبور ائتلاف و ترافیک تجاری، اقدامی غیر ایمن، غیرحرفه‌ای و با حقوق بین الملل دریایی ناسازگار است. البته او تصریح کرده که ایرانیان به سمت کشتی‌های آمریکا شلیک نکرده‌اند.
تنگه هرمز گلوگاه طبیعی ورود به خلیج فارس است. در تنگ‌ترین جا، فقط ۲۱ مایل عرض دارد و خط عبور کشتی‌ها هم تقریبا دو مایل عرض دارد. این تنگه، یک نقطه ایده‌آل برای تهران جهت قطع دسترسی به خلیج فارس یا کمین کردن برای نیرو‌های دریایی آمریکا است.
به گفته سنتکام، کشتی‌های سپاه پاسداران راکت‌های هدایت نشده شلیک کرده‌اند که تعداد اندک آن‌ها به طور خاص یک کشتی به حجم ناو هواپیمابر یو اس اس هاری ترومن را تهدید نمی‌کند. اما یک شلیک موفق می‌توانست به این کشتی بزرگ و جنگنده‌های روی آن آسیب بزند. در یک فاصله کوتاه این چنینی، حتی سلاح‌های هدایت‌نشده هم شانس خوبی برای زدن یک هدف دارند. در بهترین حالت، قایق‌های ایرانی می‌توانستند ضربه کاری به کشتی‌های آمریکایی وارد کنند.
 
با این حال، بنا به ادعای مجله نشنال اینترست، بعید بود قایق‌های ایران که بتوانند هاری ترومن را غرق کنند. هماهنگونه که رزمایش «چالش هزاره ۲۰۰۲» آمریکا نشان داد، نیرو‌های ایران برای تحمیل یک آسیب واقعی به یگان رزمی نیروی دریایی آمریکا باید از تعداد زیادی از قایق‌های کوچک استفاده کنند. در حقیقت، قبلا در رزمایش «پیامبر اعظم ۹» سپاه پاسداران درباره انجام چنین حمله‌ای به ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز در تنگه هرمز تمرین کرده بود.
در این رزمایش‌های ایران، قایق‌های تندرو مسلح به موشک‌های کروز، راکت‌ها، اژدر‌های متوسط و بزرگ، مین‌های دریایی، مسلسل‌ها و موشک‌های زمین به هوای دوش‌پرتاب حضور داشتند. این قایق‌های جمعی با موشک‌های ساحلی و سایر تسلیحات همراه بود. برنامه کشتی رزمی ساحلی نیروی دریایی آمریکا، برای مقابله با تهدید قایق‌های جمعی ایرانی طراحی شده است، اما این کشتی هنوز به سامانه موشکی مناسب مسلح نشده است.
به گفته این مجله، موثرترین ومجرب‌ترین سلاح ایران برای مسدود کردن تنگه هرمز احتمالا مین‌های دریایی هستند. از ۱۹ کشتی نیروی دریایی آمریکا که از جنگ جهانی دوم به بعد از دست رفتند، بخش اعظم آن‌ها توسط مین‌های دریایی غرق یا ناتوان شده‌اند. از ۱۹ کشتی، ۱۵ مورد قربانی مین‌های دریایی بودند. در حقیقت، یک مین دریایی ایرانی، تقریبا کشتی یو اس اس ساموئل رابرت آمریکا را در ۱۴ آوریل ۱۹۸۸ غرق کرد.
بعد‌ها در جنگ ۱۹۹۱ خلیج فارس، ثابت شد که مین‌های دریایی عراق مشکل آزاردهنده‌ای برای نیروی دریایی آمریکا هستند. در همین نزاع و در یک روز، مین‌های کهنه عراق دو کشتی چندمیلیارد دلاری یو اس اس پرینستون و یو اس اس تریپولی آمریکا را فلج کردند. این مین‌ها کمتر از ۲۵ هزار دلار ارزش داشتند.


این مجله در پایان مدعی شد که خطر واقعی موشک‌های ضدکشتی یا راکت‌های ایران نیستند بلکه خطر واقعی تهدید مین‌های دریایی ایران است که معمولا نادیده گرفته می‌شود.
 

برچسب: ناو هواپیمابر ; آمریکا; خلیج فارس
اثر یا گردآوری: ;منبع: فرارو   -  لینک منابع: https://fararu.com/fa/news/385137   -  

 ناو هواپیمابر
 آمریکا
 خلیج فارس
1403/09/01 19:48
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «انجمن خرد» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • انجمن خرد از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • درج در قسمت هایی که با ستاره قرمز مشخص گردیده الزامی است.
  • تعداد کاراکترهای نام، ایمیل و نظر نباید به ترتیب بیش از 100، 300 و 500 بیشتر باشد . در صورت عدم رعایت متاسفانه نظر شما ثبت نخواهد گردید.
  • نظرات پس از تأیید مدیر سایت منتشر می‌شود.

نام:

پست الکترونیک:

متن نظر:

کد امنیتی:

نظرات: