دستگاه تصویربرداری جدید با وضوحی در حد نانو به مغز زوم می کند

دستگاه تصویربرداری جدید با وضوحی در حد نانو به مغز زوم می کند

از آنجایی که مغز انسان پیچیده‌ترین ماشین در عالم است، دانشمندان تاکید دارند که دانسته‌های موجود از مغز انسان از نادانسته ها کمتر است؛ اما یک ابزار تصویربرداری جدید دانشمندان را قادر ساخته تا به مغز انسان از نمایی بسیار نزدیک بنگرند. این کار کمک شایانی به درک بهتر از چگونگی حرکت سیگنال‌ها به داخل و خارج از مغز (دندریت به اکسون به عصب) و دیگر فرایندها که توجه زیادی به آن نشده خواهد کرد.

تاریخ ثبت: (1394/05/19 )  تاریخ بروزآوری: (1394/05/19 )

این مطلب (2,056)  بار مطالعه شده است.

این مطلب را با دوستان خود در واتساپ به اشتراک بگذارید.

پژوهشگران در دانشکده‌ی پزشکی بوستون و دانشگاه هاروارد این روش تصویربرداری را توسعه داده‌اند که دستگاه نوار جمع کن خودکاری مجهز به چاقوی الماس را برای نمونه برداری از بخش های بسیار نازک به کار می‌برد و سپس این برش ها زیر میکروسکوپ الکترونی اسکن می‌شوند. توسط نرم افزاری که دانیل برگر (Daniel Berger) هم-مولف این پژوهش تولید کرده است، رنگ‌هایی گوناگون به اجزای یاخته‌ای مختلف اختصاص می‌یابد.

اولین نمونه‌ی آزمایش یک موش بالغ بود. بخش حسی مربوط به سبیل این موش مورد مطالعه قرار گرفت و به درون پوسته‌ی بیرونی مغز (neocortex) این موش زوم شد. دستگاه تصویربرداری امکان مشاهده ی دقیق شکاف های سیناپسی (فضای مابین اکسون های همجوار و دندریت ها) را فراهم آورد. کیسه‌های محتوی انقال دهنده های عصبی که وسیکل(vesicle) نام دارند قطری کمتر از ۴۰ نانومتر دارند. مشخص شد که حساسیت موجود در سبیل های موش بیشتر از حساسیت نوک انگشت انسان است!

WeissCollageبه گفته‌ی قانون پیتر می‌توان از روی موقعیت اکسون‌ها و دندریت‌ها به اتصال مابین شان پی برد. این فرضیه هیچگاه اثبات یا رد نشده است، اگرچه ارائه دهنده‌ی این نظریه مخالف آن است. این دستگاه تصویر برداری سرانجام اشتباه بودن این فرضیه را ثابت کرد. اکسون ها گونه‌های بسیاری دارند و حتی شاید سه دندریت داشته باشند که به جای یک سیناپس چندین سیناپس داشته باشد.

نارایانان کستورای (Narayanan “Bobby” Kasthuri) نخستین نویسنده‌ی این پژوهش می‌گوید “ما این طرح مشخص را داشتیم که چگونه نظمی به این زیبایی بر نحوه‌ی اتصال عصب ها به هم وجود دارد.” و توضیح می‌دهد: «اما اگر به خود ماده نگاه کنید اینطور به نظر نمی‌آید. این اتصالات آنقدر به هم ریخته هستند که به سختی می‌توان نقشه ای را برای آن تصور کرد. اما ما بررسی کردیم و به وضوح الگویی وجود دارد که نمی‌توان گفت تصادفی است.» دانشمندان در مخالفت کردن با این توسعه‌ی جدید توافق دارند، چرا که خیلی ها گمان می‌برند که کاوش در مورد چیزی به بزرگی و بی انتهایی مغز انسان، هدر دادن پول است. دیگران آن را به عنوان شانسی برای یادگیری می‌بینند و اینکه ” دلیلی برای متوقف شدن وجود ندارد مگر اینکه نتایج کسل کننده شوند.”

ترجمه: حسین طریقی

منبع: technologyvista

برچسب: تصویربرداری; مغز انسان; مغز
اثر یا گردآوری: ;منبع: بیگ بنگ   -  لینک منابع: http://bigbangpage.com/?p=33182   -  

 تصویربرداری
 مغز انسان
 مغز
1403/09/05 04:25
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «انجمن خرد» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • انجمن خرد از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • درج در قسمت هایی که با ستاره قرمز مشخص گردیده الزامی است.
  • تعداد کاراکترهای نام، ایمیل و نظر نباید به ترتیب بیش از 100، 300 و 500 بیشتر باشد . در صورت عدم رعایت متاسفانه نظر شما ثبت نخواهد گردید.
  • نظرات پس از تأیید مدیر سایت منتشر می‌شود.

نام:

پست الکترونیک:

متن نظر:

کد امنیتی:

نظرات: