دانشمندان دانشگاه اوهایو میگویند برای اولین بار توانستهاند مغزی تقریبا کامل از انسان را در آزمایشگاه کشت دهند و امیدوارند این مغز بتواند درک بشر از بیماریهای عصبی و مغزی را بهبود بخشد. اگرچه این مغز مینیاتوری هشیار نبوده و شبیه به مغز جنینی پنج هفتهای است، میتواند برای دانشمندانی که قصد مطالعه روی نحوه پیشرفت بیماریهای اعصاب را دارند، بسیار کارامد باشد. همچنین میتوان از این روش برای آزمایش داروهای آلزایمر و پارکینسون استفاده کرد زیرا بخشهایی از مغز که تحت نفوذ شدید این بیماریها قرار دارند بخشهایی هستند که در مراحل اولیه جنینی ایجاد میشوند.
مغز کشت داده شده که ابعادی برابر یک مداد پاک کن را دارد، با استفاده از سلولهای پوستی یک انسان بالغ کشت داده شده و به گفته دانشمندان یکی از کاملترین مدلهای مغزی است که تاکنون ایجاد شدهاست. پیش از این تلاشها برای کشت مغز کامل به ایجاد ارگانویدهای مغزی یا اندامکهای شبهمغزی منجر شده بودند که در بهترین حالت در بدن جنینهای ۹ هفتهای ایجاد میشوند، و تنها حاوی بخشهایی خاص از مغز بودند، اما مدل جدید تمامی بخشهای مغز را داراست. به بیانی دیگر محققان ادعا میکنند مدل جدید ۹۹ درصد از تمامی تنوع سلولی و ژنهای مغز را باز تولید کرده است و حتی حاوی سلولهای نخاعی، سلولهای سیگنالدهنده و شبکیه است.
با اینهمه به دلیل هشیار نبودن این مغز، هیچ اعتراض اخلاقی به آن وارد نیست. محققان میگویند این مدل را با تبدیل سلولهای پوستی انسان بالغ به سلولهای بنیادین جنینی ایجاد کردهاند، سلولهایی که میتوان آنها را برای تبدیل شدن به هر اندامی برنامهریزی کرد. سلولها سپس در محیطی ویژه که منجر به تبدیل شدن سلولها به انواع سلولهای مغزی و سیستم مرکزی عصبی انسان شده، کشت داده شدهاند.
این مدل مغزی در طول ۱۲ هفته رشد کرده است و مرحله بعدی آن ایجاد شبکه خونرسانی در این مغز است که محققان هنوز قادر به ایجاد آن نیستند. با وجود تردیدهایی که به دلیل پنهان باقی ماندن تکنیک دقیق مورد استفاده محققان در ایجاد مغز، درباره درست بودن ادعای این دانشمندان وجود دارند، گروه سازنده این مدل اطمینان میدهند این مغز میتواند پزشکی شخصیسازی شده را متحول سازد. به گفته آنها با دراختیار داشتن نمونه سلولهای پوستی هر فردی میتوان از آن مغزی کامل ایجاد کرده و با کمک آن به درمان بیماریهای هر فرد متناسب با ساختار مغزی وی پرداخت.
همچنین میتوان تاثیر مواد مختلف بر ژنهای مختلف را در حین مراحل رشد مغز مورد بررسی قرار داد و با دیدن عوارض منفی یک ماده، افراد را از قرار گرفتن در معرض آن مواد منع کرد. اگرچه درحال حاضر محققان تنها قصد دارند از این مدل برای مطالعات نظامی و بررسی استرس پس از ضربه در مجروحان جنگی که از ناحیه سر آسیب دیدهاند استفاده کنند.