به گزارش انجمن خرد آورده شده از ایسنا، بهرام توتونچی تصریح کرد: بارها و بارها اعلام کردیم و نظر کارشناسی دادیم که مخالف این کار هستیم اما متأسفانه شهرداری متراژی از عرصه تپه هگمتانه را آسفالت کرد و همین موضوع ثبت جهانی این محوطه را کم میکند.
وی با تأکید بر اینکه مخالف امور اجرایی و طرحهای مدیریت شهری نیستیم، افزود: این عرصه در دست خرید از بخش خصوصی است و خرید بخشی از آن نیز انجام شده اما با توجه به محدودیت اقتصادی تملک آن کُند شده بود.
توتونچی با اشاره به اینکه این عمل شانس ثبت جهانی تپه تاریخی هگمتانه را کم میکند، خاطرنشان کرد: ما در کنار دیگر محوطههای تاریخی سطح کشور تلاش داریم کمترین نقطه ضعف را داشته باشیم اما متأسفانه مدیریت شهری این نگاه را ندارد.
وی با بیان اینکه مجوز این کار از تهران اخذ شده است، افزود: این عمل بدون هماهنگی با میراث فرهنگی انجام شده و با توجه به اینکه مدیریت شهری و مسئولان اجرایی پشت این قضیه بودند نتوانستیم کاری از پیش ببریم.
وی تصریح کرد: وسعت تپه هگمتانه 22 هکتار قبل از انقلاب بوده و پس از انقلاب نیز تقریبا 9 هکتار را توانستهایم خریداری کنیم و 4.5 هکتار دیگر در دستور کار آزادسازی است که در صورت تأمین اعتبار انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای پیادهراهسازی اکباتان شهرداری اقدام به آسفالت 450 متر از عرصه تاریخی هگمتانه کرد، ادامه داد: عرصه آسفالت شده از میدان هفت تیر و مجاورت نردهها آغاز شده و تا مسیر آهنفروشها ادامه دارد.
وی درباره قطع درختان در این محوطه نیز گفت: با توجه به اجبار نمایندگان شهرداری برای آسفالت این معبر، یکی از درختان این محوطه نیز قطع شد که میراث فرهنگی مخالف انجام این کار نیز بود.