نظریهی ریسمان چیست و چرا بشر به آن نیازمند است؟
بیگ بنگ: نظریهی ریسمان، یک نظریهی پیچیده است که واقعیت کیهان را بهوسیلهی ابرریسمانها، به عنوان پایهایترین جزء ماده، توضیح میدهد. به گفته برخی فیزیکدانان، نظریهی ریسمان فیزیک ِ قرن ۲۱ میباشد که تصادفاً وارد قرن ۲۰ شده است.
به گزارش انجمن خرد به نقل از بیگ بنگ، برای چندین دهه، دانشمندان برای کشف زیربنای محیط سهبعدی تئوری پردازی کردهاند و به دنبال یک تئوری واحد و یکتا برای توضیح تمام ساز و کار کیهان بودهاند. در قرن گذشته، خیلیها بهدنبال عملیساختن این مأموریت رفتهاند. اما با رویکار آمدن تئوری ریسمان یا ابرریسمان بود که یافتن جواب خیلی دور از دسترس بهنظر نمیرسید.
فلسفهی وجودی تئوری ریسمان، برقراری پیوندی میان نسبیت عام آلبرت اینشتین و مکانیک کوانتوم، و اعمال تئوری کوانتوم به گرانش میباشد. در یک سخنرانی TED در سال ۲۰۰۵، فیزیکدان نظری مشهور، برایان گرین این نظریه را با در هم شکستن ماده، طبق تمام دانستههای قبلی ما از ماده توضیح میدهد. او گفت که مواد از اتمها ساخته شدهاند، که خودشان از الکترون، پروتون و نوترون ساخته شدهاند، که همین اجزاء را نیز میتوان به کوارک تجزیه کرد. تا پیش از نظریهی ریسمان، دانش ما تا همینجا قد میداد. تئوری ریسمان میگوید این ذرات زیراتمی بهظاهر غیر قابل تجزیه، در اصل از ریسمانهایی پدید آمدهاند که ارتعاش و تغییر شکل دائمیشان در فضا باعث پدید آمدند تمام آن چیزی شده که می بینیم.
تئوریهای زیادی باعث پیشرفت اولیهی نظریهی ریسمان در سال ۱۹۶۸ شدند. بسیاری از اوایل ۱۹۰۰ به دنبال یافتن نظریهی یکپارچه بودهاند، تا دانش فعلی از جهانمان را افزایش دهند. درحال حاضر، با اینکه توان آزمایش و اثبات نظریهی ریسمان در عمل وجود ندارد، فیزیکدانان نظری مثل ادوارد ویتن مشغول کشف نتایج محتمل این تئوری هستند.