به گزارش انجمن خرد آورده شده از ام.ان.ان، یکی از مشکلات جمعیت 7 میلیارد نفری و در حال افزایش زمین این است که آب زیادی برای تامین نیاز این جمعیت لازم است. ما از آب برای نوشیدن، تهیه غذا، تولید انرژی، تولید محصولات، استخراج مواد معدنی خام از زمین و هر چیز دیگری در این میان استفاده میکنیم.
به طور متوسط یک خانواده چهار نفره روزانه 400 گالن آب آشامیدنی یا بیشتر استفاده میکنند. مقادیر زیاد آب مصرفی شرکتها، مزارع و صنایع هم که واضح است.
از طرفی پیشبرنده اصلی تمدن ما، برق، توسط توربینها با استفاده از مقدار زیادی آب تولید میشود. حدود نیمی از کل مصرف آب در ایالات متحده آمریکا توسط نیروگاهها مصرف میشود.
با این اوصاف نباید جای تعجب باشد که منابع آب زیادی در سرتاسر جهان وجود دارند که به معنای واقعی کلمه در حال خشک شدن هستند. مثل دریاچه آرال که در عکس فوق دیده میشود.
بسیاری از بزرگترین دریاچهها، رودخانهها و دریاها فصل به فصل در مواجهه با گرم شدن زمین ناشی از تغییرات اقلیمی و به دلیل افزایش تقاضا کوچکتر میشوند.
هنگامی که ما از آب بیشتری نسبت به آنچه به اکوسیستم بازمیگردد استفاده میکنیم، در واقع ما عرضه کلی را کاهش میدهیم. این معادله ساده واقعیت هولناک دریاچهها، رودخانهها و دریاهای در حال خشک شدن را توضیح میدهد.
دریای آرال
دریای آرال یا دریاچه خوارزم یک دریاچه آب شور در آسیای میانه میان قرهقالپاقستان(یک جمهوی خودمختار در کشور ازبکستان) در جنوب ازبکستان و شمال قزاقستان است.
دریای آرال یکی از برجستهترین دریاچههای خشک شده است. اگر به دریای آرال سفر کرده باشید، مجموعه متفرق و ناپیوستهای از برکههای کوچک که در یک کاسه گرد و خاکی قرار دارند را دیدهاید.
این دریا روزی یکی از بزرگترین دریاچهها بود. دریای آرال که به لحاظ فنی یک دریاچه است، از دهه 1960 هنگامی که اتحاد جماهیر شوروی شروع به انحراف و سدسازی روی رودخانههایی که به دریای آرال میریختند، کرد، به طور پیوسته کوچک شد.
با عقبنشینی آب، صنعت بزرگ ماهیگیری این منطقه نابود شد و میزان بالای بیکاری به بار آمد و قایقهای ماهیگیری به گل نشستند.
در سالهای اخیر تلاشهایی برای انتقال آب به این دریا انجام شده است، اما بعید است که آن را به اندازه و شکوه سابق خود برساند.
دریای آرال به تنهایی یکی از بزرگترین فجایع زیستمحیطی در تاریخ است که حاصل از نقش مستقیم انسان است.