با حذف ۴ صفر از ریال، مراقب تورم باشید!

با حذف ۴ صفر از ریال، مراقب تورم باشید!

درپی تصویب لایحه حذف چهار صفر از ریال در دولت، یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تجارب موفق و ناموفق دنیا در این زمینه، گفت: اجرای این طرح در کشور در این شرایط ریسک بزرگی است و مسئولان باید مراقب باشند با اجرای این سیاست، تورم چندین برابر نشود.

تاریخ ثبت: (1398/05/22 )  تاریخ بروزآوری: (1398/05/22 )

این مطلب (2,275)  بار مطالعه شده است.

این مطلب را با دوستان خود در واتساپ به اشتراک بگذارید.

به گزارش انجمن خرد آورده شده از ایسنا سجاد برخورداری، با بیان اینکه حذف صفر اعتماد از دست رفته پول ملی را دوباره برمی‌گرداند، اظهار کرد: اجرای نامناسب آن می‌تواند نتایج و تبعات منفی را هم در پی داشته باشد که از آن جمله می‌توان به تورم اشاره کرد.

وی با بیان این‌که همیشه قیمت‌ها به سمت بالا، گرد می‌شوند، افزود: اگر دولت این شرایط را به‌ درستی مدیریت نکند به بی‌ثباتی اقتصاد، رشد قیمت و... منجر می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با بیان این‌که تصمیم‌گیری در این‌باره حالت آماده‌باش دارد، گفت: نحوه اجرای این طرح دستیابی به محاسن و معایب آن را متفاوت می‌کند.

برخورداری با اشاره به نداشتن ثبات تورم در شرایط کنونی در ادامه وضعیت اقتصادی را برای انجام این کار مناسب ندانست و گفت: اجرای این طرح در این شرایط ریسک بزرگی است.

وی با بیان این‌که مسئولان باید مراقب باشند با اجرای این طرح، تورم چندین برابر نشود، خاطرنشان کرد: دولت باید در ابتدا ارزیابی و برآوردی دقیقی از توان اجرایی خود داشته باشد و با استفاده از تجارب موفق و ناموفق دنیا دست به اجرای آن بزند تا بتواند انتظارات جامعه را با خود هم‌سو کند، چون در غیر این‌صورت احتمال شکست طرح وجود دارد.

 

بدهی دولت علت اصلی رشد نقدینگی

این اقتصاددان، رشد نقدینگی را از علل تورم در جامعه برشمرد و افزود: بدهی دولت از علل اصلی رشد نقدینگی در کشور است.

برخورداری با اشاره به وجود ناترازی‌هایی در سیستم بانکی کشور که می‌تواند اثرات منفی را در اجرای این طرح داشته باشد، تصریح کرد: برای دور زدن تحریم‌ها هم باید بر اقتصاد داخلی متمرکز شد که طی پنج سال به معنای واقعی از تولیدکننده داخلی حمایت نشده است.

وی با اعتقاد بر این‌که بخش خصوصی می‌تواند به راحتی تحریم‌ها را دور بزند، گفت: باید بیشتر به بخش خصوصی بها داده شود.

این عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با تأکید مجدد بر این‌که دو تجربه موفق و ناموفق از اجرای این طرح در دنیا وجود دارد، یادآور شد: باید همه موارد به خوبی رصد شود تا حین اجرا با مشکلی مواجه نشویم. از جمله این موارد می‌توان به اصلاحات بانکی، مالیاتی، رصد دقیق بازار، جلوگیری از دخالت دولت در قیمت‌گذاری و ... اشاره کرد.

برخورداری یادآور شد: از مهم‌ترین آثار مثبت این اقدام، بحث حسابداری فعالیت اقتصادی، کاهش هزینه چاپ و اجرای سیاست‌های اقتصادی است.

برچسب: تورم; گرانی; پول ملی
اثر یا گردآوری: ;منبع: ایسنا   -  لینک منابع: https://www.isna.ir/news/98052210496   -  

 تورم
 گرانی
 پول ملی
1403/02/07 22:42
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «انجمن خرد» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • انجمن خرد از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • درج در قسمت هایی که با ستاره قرمز مشخص گردیده الزامی است.
  • تعداد کاراکترهای نام، ایمیل و نظر نباید به ترتیب بیش از 100، 300 و 500 بیشتر باشد . در صورت عدم رعایت متاسفانه نظر شما ثبت نخواهد گردید.
  • نظرات پس از تأیید مدیر سایت منتشر می‌شود.

نام:

پست الکترونیک:

متن نظر:

کد امنیتی:

نظرات: