کاسبی برخی نهادها از عوارض شخص ثالث

کاسبی برخی نهادها از عوارض شخص ثالث

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به مساله عدم شفافیت در نحوه هزینه عوارض دریافتی از بیمه‌ها پرداخته و در اظهارنظری کارشناسی آورده که "این عوارض صرفا به درآمدی برای نهادها تبدیل شده و اهداف مذکور به درستی در تخصیص منابع مورد توجه قرار نمی‌گیرد".

تاریخ ثبت: (1397/11/08 )  تاریخ بروزآوری: (1397/11/08 )

این مطلب (2,764)  بار مطالعه شده است.

این مطلب را با دوستان خود در واتساپ به اشتراک بگذارید.

به گزارش انجمن خرد آورده شده از ایسنا، مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی کارشناسی که با عنوان بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ انجام داده است با اشاره به تبصره ۱۰ بند الف بودجه سال ۹۸ با موضوع عوارض ۳۰۰ میلیارد تومانی به نیروی انتظامی، راهداری و اورژانس بابت کاهش تلفات سوانح رانندگی، نحوه هزینه این مبالغ را طی سال‌های گذشته غیرشفاف اظهار کرد.

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس آمده است که "عوارضی که از صنعت بیمه دریافت می‌شود برای تسهیل کارکردها و اهداف بیمه است. برای مثال نیروی انتظامی با استفاده از درآمد عوارض مربوطه، مکلف به انجام اقداماتی در جهت کاهش تصادفات است اما در حال حاضر این عوارض صرفا به درآمدی برای نهادها تبدیل شده و اهداف مذکور به درستی در تخصیص منابع مورد توجه قرار نمی‌گیرد؛ لذا حق بیمه از جیب مردم می‌رود و دیگر هدفمند نیست و کارایی و اثربخشی الزام را ندارد".

در این گزارش همچنین در ارتباط با عوارض اخذ شده از بیمه‌های شخص ثالث آمده است که "متأسفانه تعداد موارد نقص عضو و مصدومیت در کشور افزایش پیدا کرده است. بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور، متوفیات و مصدومین منجر به فوت ناشی از حوادث رانندگی طی هشت ماهه اول سال۱۳۹۷ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۳۹۶ با ۰/۹ درصد رشد به ۱۲۲۶۱مورد رسیده است.

در این گزارش همچنین اظهار شده که حوزه هزینه کرد و شاخص های نحوه تسهیم و پرداخت منابع مذکور شفاف نیست و در عمل این منابع بابت کسر بودجه و هزینه های اداری و پرسنلی تلقی و مصرف می‌شود.

در ادامه این گزارش و در اظهارنظرهایی کارشناسی تاکید شده است که بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران هیچگونه گزارشی در مورد شفافسازی آثار تخصیص این منابع، به منظور آگاهسازی کارشناسان صنعت بیمه ارائه نکرده است.

این گزارش همچنین به مقایسه میزان تلفات جاده‌ای در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۱۳۹۵ و عدم تحقق اهداف اختصاص بودجه در تبصره  ۱۰ بند الف قانون بودجه سال ۱۳۹۶ پرداخته است.

گفتنی است، پیش از این در گزارشی با عنوان "وزارت بهداشت حق بیمه‌ها را کجا خرج می‌کند" به ابهامات پیرامون نحوه هزینه کرد عوارض دریافتی از بیمه‌ها پرداخته بود که یکی از موارد این ابهام عدم تطابق آمارهای پزشکی قانونی از مصدومان حوادث جاده با تعداد مصدومان پیش بینی شده در ردیف بودجه مربوط به اورژانس وزارت بهداشت بود.

برچسب: عوارض شخص ثالث; بیمه شخص ثالث; بیمه
اثر یا گردآوری: ;منبع: اقتصادآنلاین   -  لینک منابع: https://www.eghtesadonline.com/n/1di1   -  

 عوارض شخص ثالث
 بیمه شخص ثالث
 بیمه
1403/02/01 14:24
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «انجمن خرد» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • انجمن خرد از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • درج در قسمت هایی که با ستاره قرمز مشخص گردیده الزامی است.
  • تعداد کاراکترهای نام، ایمیل و نظر نباید به ترتیب بیش از 100، 300 و 500 بیشتر باشد . در صورت عدم رعایت متاسفانه نظر شما ثبت نخواهد گردید.
  • نظرات پس از تأیید مدیر سایت منتشر می‌شود.

نام:

پست الکترونیک:

متن نظر:

کد امنیتی:

نظرات: