بر اساس این گزارش، چین بهعنوان بزرگترین واردکننده نفت در دنیا برخلاف آتش بس سهماهه با آمریکا تصمیم به توقف یا رساندن واردات نفتی خود از این کشور به سطح بسیار پایینی در سال ۲۰۱۹ گرفتهاست. این تصمیم به هزینه بالای بارگیری و نااطمینانیهای سیاسی مربوط میشود و تقاضا را تحت تاثیر شدیدی قرار میدهد.
کاهش اشتهای چینیها برای نفت آمریکا به این معناست که آمریکا (بهعنوان بزرگترین تولیدکننده نفت دنیا در سال جاری با رکورد تولید نفت شیل) با وجود ایجاد ظرفیتهای جدید پالایشگاهی در چین، سهم کمی از بازار نفتی این کشور در اختیار دارد. از سوی دیگر چین برای کاهش شکاف تراز تجاری به وجود آمده با آمریکا تمایلی به استفاده از خرید نفت خام ندارد که این موضوع منبع اصلی اختلافها بین دو غول اقتصادی دنیاست.کسری تجاری آمریکا با چین به رکورد ۴۳ میلیارد دلار در اکتبر ۲۰۱۸ رسیدهاست، زیرا شرکتهای چینی برای جلوگیری از پرداخت تعرفههای سنگین سال آینده موجودی کالای خود را افزایش دادهاند.
سنگ یک تی تحلیلگر حوزه انرژی و مشاور شرکت SIA میگوید: «شرکتهای چینی رغبت کمی به خرید نفت آمریکا دارند زیرا امکان برآورده کردن نیازهای خود را از عرضهکنندگان قدرتمندی مانند ایران و روسیه دارند. با وجود اینکه تنشهای تجاری بین آمریکا و چین فروکش کردهاست، تردید شرکتهای ملی نفتی چین برای خرید از آمریکا بهرغم حرفهای آنها مبنی بر این اقدام، وجود دارد.» چین واردات نفت خود از آمریکا را در ماههای اکتبر و نوامبر پس از تشدید جنگ تجاری متوقف کردهاست. توقف واردات در ماه دسامبر نیز ادامه داشته است. آمار Refinitiv نشان میدهد خرید یک میلیون بشکهای نفت از سوی چین بخش بسیار کوچکی از مجموع واردات ۳۰۰ میلیون بشکهای این کشور است.پالایشگاههای چینی که به خاطر ساختار داخلی مجبور به واردات نفت از آمریکا هستند، عنوان میکنند به دلیل نااطمینانیهای موجود درخصوص چشمانداز رابطه تجاری بین دو کشور که منجر به افزایش هزینههای بارگیری و کاهش حاشیه سود آنها میشود؛ ادامه خرید نفت از آمریکا را متوقف خواهند کرد.
آمار Refinitiv Eikon نشان میدهد هزینه حملونقل نفت آمریکا به چین برای نفتکشهای غولپیکر، سه برابر هزینه حمل و نقل از خاورمیانه است.یک مقام رسمی در یکی از پالایشگاههای چین گفت: کارخانه وی خرید نفت از آمریکا را از ماه اکتبر متوقف کرده و برای فصل اول سال میلادی نیز هیچ محمولهای را رزرو نکردهاست. وی ادامه داد: به دلیل عدم قطعیت شدید در سیاستگذاریهای فعلی، این کارخانه به تنظیم مجدد برای استفاده از گزینههایی جز نفت آمریکا روی آوردهاست. آنها در واقع گزینههای خرید ما را متنوع کردهاند. وی افزود: کارخانه ما به خرید نفت سبک دریای شمال، میعانات استرالیا و نفت روسیه تغییر مسیر داده است. این مقام مسوول که به دلیل سیاستهای شرکتش نخواست نامش فاش شود میگوید: شاید چینیها برخی محمولهها را تحویل بگیرند اما حجم این محمولهها بسیار محدود است.