تعدادی از ستارگان راه شیری تغییر مسیر داده اند!!!

تعدادی از ستارگان راه شیری تغییر مسیر داده اند!!!

با اینکه شاید ستارگان در نگاه اول ثابت به نظر برسند، اما این اجرام سماوی همانند زمین و سیارات دیگر دارای مدار هستند و حالا مشخص شده، این مدارها می‌توانند به طرز شگفت‌آوری تغییر کنند و حتی باعث دگرگونی کهکشان نیز شوند.

تاریخ ثبت: (1394/05/19 )  تاریخ بروزآوری: (1394/05/19 )

این مطلب (2,033)  بار مطالعه شده است.

این مطلب را با دوستان خود در واتساپ به اشتراک بگذارید.

اخترشناسان پروژه‌ی «پیمایش دیجیتال آسمان اسلون» (SDSS) که در حال تهیه نقشه جدیدی از کهکشان راه شیری بودند، کشف کردند حدود ۳۰ درصد از ستارگان موجود در کهکشان ما به مداری کاملاً جدید و متفاوت از گذشته نقل مکان کرده‌اند. محققان با بررسی ترکیب شیمیایی هر ستاره که از طریق مطالعه طیف نوری آنها امکان پذیر است، به این مساله پی بردند، این اطلاعات در طیف‌نگار دارای خطوط متفاوتی است که مربوط به عناصر و ترکیبات هر ستاره می‌شود.

جان هولتزمن پروفسور دانشگاه نیومکزیکو، در این ‌باره می‌گوید: «طیف ستارگان حاکی از آن است که ساختار شیمیایی کهکشان ما به طور مداوم در حال تغییر است. هسته ستارگان حاوی عناصر سنگین‌تر است؛ وقتی که یک ستاره می‌میرد، این عناصر سنگین به گاز تبدیل شده و ستاره‌های بعدی را تشکیل می‌دهند».

galaxyمیزان ترکیبات سنگین هر ستاره به محققان نشان می‌دهد که ستاره مذکور در چه زمانی متولد شده است مانند ثبت فسیل ستاره‌ای. اما اطلاعات به دست آمده از رصدخانه اکتشافی تکامل کهکشانی آپاچی (APOGEE) که در طی چهار سال گذشته ۱۰۰ هزار ستاره را مورد بررسی و مطالعه قرار داده، حاکی از آن است که ۳۰ درصد از ستارگان به مکان‌هایی بسیار دورتر از محل تولدشان حرکت کرده‌اند.

دانشمندان بر این باورند که این الگو می‌تواند توضیح دهد که چرا ستارگان با افزایش سن به مکان‌هایی دورتر یا نزدیک‌تر از مرکز کهکشان نقل مکان می‌کنند. پیش از این گمان می‌شد این مهاجرت‌های شعاعی به دلیل بی‌نظمی در گروه کهکشانی راه شیری که مارپیچی از گاز، غبار و ستارگان جوان است، رخ می‌دهد. اما کشف اخیر تنها حاصل گوشه کوچکی از اطلاعات رصدخانه اکتشافی آپاچی است. هنوز داده‌های این رصدخانه به طور کامل رونمایی نشده است. استیون ماجوسکی، سرپرست ارشد این رصدخانه می‌گوید: «هنگامی که اطلاعات کامل رصدخانه اکتشافی آپاچی در دسترس قرار گیرد، درک بهتر و واضح‌تری از شیمی و شکل کهکشانمان خواهیم داشت». جزئیات بیشتر این پژوهش در مجله Astrophysical Journal منتشر شده است.

منبع: gizmag

برچسب: ستارگان; راه شیری; کهکشان
اثر یا گردآوری: ;منبع: بیگ بنگ   -  لینک منابع: http://bigbangpage.com/?p=33320   -  

 ستارگان
 راه شیری
 کهکشان
1403/09/04 02:42
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «انجمن خرد» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • انجمن خرد از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • درج در قسمت هایی که با ستاره قرمز مشخص گردیده الزامی است.
  • تعداد کاراکترهای نام، ایمیل و نظر نباید به ترتیب بیش از 100، 300 و 500 بیشتر باشد . در صورت عدم رعایت متاسفانه نظر شما ثبت نخواهد گردید.
  • نظرات پس از تأیید مدیر سایت منتشر می‌شود.

نام:

پست الکترونیک:

متن نظر:

کد امنیتی:

نظرات: