تظاهرات علیه دولت امینی

تظاهرات علیه دولت امینی

بهمن ۱۳۴۰ تهران صحنه تظاهرات و اعتراضات مالکانی بود که نمی‌خواستند منافع اجدادی خود را که برای قرن‌ها در تصاحب داشتند از دست بدهند. این زمان مصادف با نخست‌وزیری علی امینی در ایران بود و در آمریکا دموکرات‌ها با ریاست‌جمهوری جان اف کندی در راس قدرت قرار داشتند و اصرار بر آن بود که ایران فضای باز سیاسی ایجاد شود.

تاریخ ثبت: (1397/11/09 )  تاریخ بروزآوری: (1397/11/09 )

این مطلب (1,582)  بار مطالعه شده است.

این مطلب را با دوستان خود در واتساپ به اشتراک بگذارید.

همزمان نیروهای ملی‌گرا و کمونیست نیز از فضای باز ایجاد شده بهره بردند و نیروهای خود را به خیابان‌های تهران آوردند.

شهر صحنه کشمکش و زد و خوردهای شدیدی بود و تظاهرات‌کنندگان عمدتا سیاست‌های دولت امینی را هدف قرار داده بودند. در این میان یک نفر دانش‌آموز کشته شد و شمار زیادی نیز زخمی شدند.

  امینی در واکنش به این تظاهرات در نطقی به مردم اطمینان داد که اصلاحات اقتصادی در دستور کار قرار خواهد گرفت و از جمله واردات کالاهای لوکس به کشور ممنوع شد.

وی همچنین وعده داد که در زمان مناسب برنامه اصلاحات (اصلاحات ارضی و مالکیت اراضی کشاورزی، ملی شدن جنگل‌ها، سهیم شدن کارگران در سود کارخانه‌ها و کارگاه‌ها، اصلاح قانون انتخابات و مشارکت بانوان در آن و تاسیس سپاه دانش) به رفراندوم گذاشته خواهد شد و مخالفان در آنجا می‌توانند با رای منفی به این برنامه از اجرای آن جلوگیری کنند.  وی صندوق آرا را ملاک تصمیم‌گیری دانست و نه رفتن به خیابان و فریاد زدن و درگیری با پلیس که برای برقراری و حفظ نظم و امنیت ایجاد شده بود. رفراندوم وعده داده شده، ششم بهمن‌ماه سال بعد ـ سال ۱۳۴۱ و زمان نخست‌وزیری امیراسدالله علم برگزار شد.

برچسب: اصلاحات ارضی; علی امینی; جان اف کندی
اثر یا گردآوری: ;منبع: دنیای اقتصاد   -  لینک منابع: https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3490488   -  

آخرین مطالب مرتبط:

1403/02/01 14:04
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «انجمن خرد» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • انجمن خرد از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • درج در قسمت هایی که با ستاره قرمز مشخص گردیده الزامی است.
  • تعداد کاراکترهای نام، ایمیل و نظر نباید به ترتیب بیش از 100، 300 و 500 بیشتر باشد . در صورت عدم رعایت متاسفانه نظر شما ثبت نخواهد گردید.
  • نظرات پس از تأیید مدیر سایت منتشر می‌شود.

نام:

پست الکترونیک:

متن نظر:

کد امنیتی:

نظرات: